Pelancong dan Pelancongan Islam - Abdul Aziz Hussin (Kuala Lumpur : Dewan Bahasa dan Pustaka Malaysia, 2015)
Pelancong dan Pelancongan Islam berbentuk buku ''garis panduan'' kepada pelancong dan ahli perniagaan serta bagi pihak berkuasa dalam pengurusan pelancongan Islam, yang meliputi fungsi dan tanggungjawab bagi ketiga-tiga pihak tersebut. Pada keseluruhannya skop buku ini meliputi spektrum umum pelancongan Islam, takrif dan skopnya, tujuan dan faedahnya, serta produk dan aktiviti yang terlibat.
Includes verses from Quran
Includes hadith
Includes bibliographical references ( 315-330 ) and indexes ( 331-332 ).
Keywords: Tourist trade -- Religious aspects -- Islam; Tourism -- Religious aspects -- Islam